Rock Peplar Parakit
Polytelis anthopeplus
 
Lever i Sydvestlige Australien i træ 
bevoksede områder, ses noget mere
sjældent i det sydøstlige Australien.
 
Størrelse 40 cm.
 
Status i naturen undgår de såvidt muligt
menneskelig kontakt og ses sjældent
inærheden af bebyggede områder
De ses ofte i flokke på over 100 fugle,
og er et smukt syn med
deres stærke gule farver.
bygger de rede i et hult træ eller en hul
gren Reden kan være op til 5 meter !
nede i træet er dog også set yngle i 
klippespalteri nærheden af Murray floden.
 
Yngleinfo i yngletiden mader
hannen hunnen imens hun yngler.
 
Vægt hannen vejer ca. 170 gram,
hunnen ca. 175 gram.
 
Rock Peplar er set krydset med Prinsesse,
Barraband og Rødvinget parakit.
 
Bergsittich Regent Parrot
 
Tilbage